HTML

A napelem rendszer mérete fontos kérdés

2017.08.11. 11:13 danikk91

A napelem rendszer mérete fontos kérdés

napelem-rendszer-pubgames.jpg

A napelem rendszer egy rendkívül érzékeny és értékes berendezés mindenkinél, aki úgy gondolta, hogy beruház egy ilyenre, mert azt szeretné, ha a havi kiadások csökkennének annak köszönhetően, hogy az elektromos áramhoz már nincs szükség a szolgáltatóra, hanem a napenergia segítségével oldja meg az egészet. A napelem rendszer mérete azonban egyáltalán nem elhanyagolható kérdés a beruházások során, ugyanis a kisebb változatok egyáltalán nem tudják ellátni egy háztartás napi energiaszükségletét, míg a nagyobb típusok már többletet is tudnak termelni a napi szükséglet ellátásán kívül. Felmerülhet tehát a kérdés, hogy mi alapján lehet eldönteni, hogy mekkora napelem rendszer szükséges egy épületre.

napelemtechnika.hu

Az egyik legfontosabb szempont ilyenkor, hogy milyen tájolású az épület és hova lehet felszerelni a napelem rendszer elemeit, ugyanis egy keleti tájolás esetében hiába vásárol a tulajdonos egy nagyobb fajta napelem rendszert, nem lesz akkora hatékonysága, mert csak reggel és kora délelőtt éri napfény. A legjobb eshetőség, ha déli tájolásról van szó, akkor már a kisebb méretű napelem rendszer is elő tud állítani annyi elektromos áramot, hogy egy napi szükséglet nagy részét ellássa.

Szólj hozzá!

Címkék: napelem rendszer

A bejegyzés trackback címe:

https://viztereskandallo.blog.hu/api/trackback/id/tr4112727692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása